Horstmann Lantion vapautus

Australialainen vapauttava ja syvärentouttava Horstmann-­hoito koostuu lempeistä venytyksistä ja avaavista liikeradoista. Lantion vapautus antaa usein nopean kivunlievityksen alaselän vaivoihin. Käsittely vaikuttaa jänteisiin ja nivelsiteisiin ja voi siten estää virheasentoja ja kipuja. Hoito on samalla vahvasti energeettinen ja sen tavoitteena on auttaa vapauttamaan fyysisten kireyksien ja jännitysten lisäksi energeettisiä (tunteiden ja ajatusten) tukkeumia. Hoito tehdään hoitopöydällä selinmakuulla joustavat, mieluiten luonnonkuituiset, vaatteet päällä. Hoitoon voidaan yhdistää Horstmann Hartian ja Jalkojen vapautustekniikoiden osioita.

Horstmann Hartian vapautus

Horstmann Hartian vapautus käsittelee lähinnä niska- ja hartiaseudun lihaksia, jänteitä ja niveliä. Hoidossa liikutetaan ja venytetään lempeästi käsiä ja se voi auttaa esim. hiirikäden, jäätyneiden olkapäiden, tenniskyynärpään, särkevän ja jäykän niskan, käsien ja hartioiden ongelmissa sekä rakenteellisista syistä johtuvassa päänsäryssä. Tällä menetelmällä on hoidettu myös menestyksekkäästi nk. retkautusvammoja (kolarin aiheuttama niskavamma) sekä niistä aiheutuvia kipu- ja jännitys-oireita. Monet kokevat myös että Hartian vapautus helpottaa syvähengitystä. Hoitoon voidaan yhdistää Horstmann Hartian ja Jalkojen vapautustekniikoiden osioita.

Horstmann Jalkojen vapautus

Jalkojen vapautusta käytetään usein yhdistettynä muihin Horstmann-hoitoihin. Se on ainutlaatuinen, yksinkertainen menetelmä joka meridiaanien ja hermojärjestelmän kautta vapauttaa tukoksia koko kehon alueelta. Jalkojen vapautus vaikuttaa selkärankaan, hermo-, lihas-, lymfa-, neste- ja meridiaanijärjestelmiin jaloissa ja on ilmiömäinen tehokkuudessaan ja yksinkertaisuudessaan. Tällä menetelmällä voidaan mm. vaikuttaa energiatukkeumiin, jotka vuorostaan vaikuttavat koko selkärankaan (myös retkautusvammoihin) ilman, että asiakasta täytyy käsitellä sairaan selän kohdalta. Asiakasta voidaan hoitaa, vaikka hänellä olisi tulehdus selän alueella.

Horstmann Itsesabotointivapautus

Käsittely sopii niille, joilla on alaselän vaivoja tai iskias.
Spiral Stabilaatio

on tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa. Metodin yhtenä päätavoitteena on koko kehon hallittu, optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa.

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

  • erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesiselkäleikkausten pre- ja postoperatiiviseen hoitoon
  • selän toiminnallisuuden parantamiseen
  • nivelvaivojen pre- ja postoperatiiviseen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)
  • kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen
  • kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen
  • urheiluvalmennukseen