Spiral Stabilization (SPS)

on tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Metodin yhtenä päätavoitteena on koko kehon hallittu, optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa.

SPS-metodin tuloksellisuus on todistettu yksityiskohtaisten EMG-analyysien avulla. Se on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.

Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Monet terapeutit pitävätkin sitä varteenotettavana vaihtoehtona leikkaushoidolle.

Käyttökohteet

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

  • erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesiselkäleikkausten pre- ja postoperatiiviseen hoitoon
  • selän toiminnallisuuden parantamiseen
  • nivelvaivojen pre- ja postoperatiiviseen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)
  • kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen
  • kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen
  • urheiluvalmennukseen

Kehonhuolto-Spiras Stabilaatio yksityistunteja voi varat soittamalla 044 540 1057 Milsse
Ryhmä-tunnit aloittavat kesäkuussa 2018

 

Varaa henkilökohtainen aikasi tästä